Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai
40 blynelių
Įdaras
- 4 pjaustytų svogūnų
- 300 g pjaustytų kopūstų
- 200 g pjaustytų morkų
- 0,5 šaukštelio saldžių čili miltelių
- 1 šaukštelis džiovintų žolelių (salierai, porai, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
- 100 g pjaustytų salierų šaknų
- 3 pjaustytų česnako skiltelės
- 400 g virtos, maltos vištienos
- 400 g virtos, maltos kiaulienos
Tešla
- 1 kg miltų
- 1 šaukšteliai druskos
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 litras pieno (arba iki reikalingos konsistencijos)
Paruošimas
1. Įpilkite aliejaus į keptuvę. Sudėkite kopūstus, svogūnus, morkas. Kepkite juos, kol jie suminkštės.
2. Įdėkite česnakus. Patroškinkite kelias minutes.
3. Įdėkite mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais, saldžiaisiais čili milteliais, džiovintomis žolelėmis.
4. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Tešla turėtų būti gana skysta.
5. Kepkite tešlą keptuvėje, kad suformuotumėte blynus.
6. Užpildykite blynus mėsa. Galite naudoti šiuos blynelius, kad užpildytumėte juos įvairiais įdarais (bananais ir kt.).
7. Kepkite juos keptuvėje maždaug 4-5 minutes arba iki kol iškeps.
8. Valgykite juos grietine arba atskirai. Mėgaukitės!
Skanaus!