Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Reikės:
- 4 žuvies filė
- 0,25 šaukštelio druskos
- 0,25 šaukštelio pipirų
- kelių gabalėlių sviesto
- kelių baltos duonos riekių
- 1 kg nuluptų bulvių
- 0,5 šaukštelio raudonos paprikos miltelių
- 1/2 puodelio miltų
- 0,25 šaukštelio žuvies prieskoniai
- 3/4 puodelio džiūvėsėlių
- 2 šaukštų krapų
- 2 kiaušinių
- aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
- Bulves supjaustykite išilgai. Įdėkite jas į puodą su šiek tiek vandens. Įdėkite druskos. Pavirkite 3–4 minutes. Nupilkite vandenį. Bulves perkelkite į kepimo skardelę, pagardinkite druska ir paprikos milteliais ir 20 minučių kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Žuvies filė supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska, pipirais ir palikite 10 minučių.
- Į vieną dubenėlį suberkite miltus, įberkite žuvies prieskonių ir sumaišykite.
- Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius.
- Trečiajame sumaišykite džiūvėsius su susmulkintais krapais.
- Šiek tiek pasimarinavusią žuvį apvoliokite miltuose, tada panardinkite kiaušinių plakinyje ir galiausiai apvoliokite džiūvėsiuose.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus. Sudėkite žuvies pirštelius. Kepkite juos iš abiejų pusių. Baigdami kepti įdėkite į keptuvę sviesto. Sviestu apliekite ir pačius pirštelius.
- Ant baltos duonos užtepkite sviesto. Jei norite, duoną galite paskrudinti!
- Bulves išimkite iš skardelės. Į tą pačią kepimo skardą patepkite duoną – gausite šiek tiek gardaus keptų bulvių skonio. Įdėkite bulvių tarp dviejų duonos riekių. Perpjaukite sumuštinį.
- Šalia sumuštinio sudėkite žuvies pirštelius. Papuoškite pirštelius krapais. Valgykite su mėgstamu padažu arba atskirai.
Mėgaukitės! Skanaus!