Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Reikės:
- 0,5 litro uogienės (obuolių, braškių, juodųjų serbentų ar kitokios)
- 200 ml cukraus
- 200 ml kefyro
- 2 šaukštelių sodos
- 3 puodelių miltų
- druskos
- 1 šaukštelio pyrago prieskonių mišinio (kardamonas, kvapnieji pipirai, gvazdikėliai, cinamonas, imbieras)
Gaminimas:
- Į kefyrą įdėkite druskos, sodos, cukraus ir viską išmaišykite.
- Suberkite prieskonius, sudėkite uogienę, miltus ir vėl viską išmaišykite.
- Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus. Į popierių įtrinkite sviesto ir užberkite manų kruopų. Supilkite tešlą.
- Įdėkite pyragą į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą maždaug 30–40 minučių arba kol iškeps.
Mėgaukitės! Skanaus!