Picų kepėjas iš argentinos Maximiliano Mieresas:
„Tiesą sakant, esu nepaprastai patenkintas. Labai smagu užlipti ant podiumo, nes tiek daug metų intensyviai treniravausi, o šiandien man pasitaikė proga atsidurti ant pakylos ir iškovoti pirmą vietą.“
Čempionate iš viso dalyvavo daugiau nei 174 picų kepėjai iš Argentinos, Brazilijos, Čilės, Kolumbijos, Kubos, Ekvadoro, Italijos, Urugvajaus, Meksikos, Panamos, Paragvajaus, Peru, Senegalo ir Venesuelos. Jie varžėsi įvairiose kategorijose ir demonstravo savo kulinarinį meistriškumą bei kūrybiškumą, įskaitant tokias kategorijas kaip „Argentinietiška mocarelos pica“, „Gurmaniška pica“, ir „Laisvojo stiliaus akrobatika“.
Čilei atstovaujantis picoskepėjas iš Venesuelos:
„Laisvojo stiliaus akrobatiką praktikuoju jau daugiau nei dešimtmetį ir norėjau pagerinti savo įgūdžius, nes daugelis picų kepėjų nenustoja tobulėti. Visada atiduodu visas jėgas. Tiesą sakant, tai intuicijos reikalas, nes tiek laiko praleidęs kepdamas picas, galiausiai išmoksti ruošti tešlą beveik negalvodamas.“
Tris dienas trukusio čempionato metu dalyviai kepė picas ir empanadas, stebint žiūrovams ir vertinimo komisijos nariams. Vertinimo komisiją sudarė 30 narių, įskaitant vyriausiuosius virėjus, picų kepėjus, kepėjus, žurnalistus ir žinomus gastronomijos pasaulio atstovus.