- 3 avietinių pomidorų
- 1 raudonojo svogūno
- 1 skiltelės šviežio česnako
- 1 šviežios aitriosios paprikos
- Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio juodųjų pipirų „Tellicherry“
- Ryšelio šviežių kalendrų (galite keisti petražolėmis arba baziliku)
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- Žiupsnelio cukraus
- ½ pakelio „nachos“ traškučių
- 2 saujų tarkuoto sūrio
- 1 kupino šaukšto „nachos“ prieskonių
- Šakelės mažų pomidoriukų
1. Pomidorus perpjaukite pusiau ir dėkite ant gerai įkaitinto grilio.
2. Svogūną perpjaukite į tris dalis ir taip pat dėkite ant grilio.
3. Česnaką ir papriką smulkiai supjaustykite.
4. Kai apkeps viena pusė, pomidorus ir svogūnus apverskite. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite pipirais.
5. Į didelį dubenį sudėkite česnaką ir papriką.
6. Kalendras pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į dubenį.
7. Įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir įspauskite citrinos sulčių. Įberkite žiupsnelį cukraus.
8. Nulupkite keptų pomidorų odelę ir sudėkite į dubenį. Sutrinkite šakute arba virtuviniu smulkintuvu.
9. „Nachos“ sudėkite į kepimo indą. Ant jų suberkite tarkuotą sūrį.
10. Į dubenį su sriuba įberkite „nachos“ prieskonių.
11. Keptus svogūnus labai gerai pasmulkinkite peiliu arba sutrinkite ir sudėkite į sriubą.
12. Sriubą dar galite papildomai pašildyti.
13. Pomidoriukus sudėkite ant grilio ir palaukite, kol apkeps.
14. Pomidoriukus ir traškučius patiekite su sriuba.