Futbolo gerbėja Lara Schneider:

„Kario dešrelės – sudėtinė futbolo dalis!“

Kario padažu pagardinta kiaulienos dešrelė – patiekalas, dėl kurio neabejotinai eis iš proto visi, atvykę į beveik mėnesį truksiančią futbolo šventę organizuojančią Vokietiją.

Futbolo gerbėjas Theo Susas:

„Tie, kurie čia atvažiuos ir suvalgys bent vieną kario dešrelę, šio Europos futbolo čempionato niekada nepamirš“.

Kario dešrelės Vokietijoje, kuri dėl tokio maisto, švelniai tariant, eina iš proto, laikomos tikrų tikriausiu delikatesu ir nacionaliniu pasididžiavimu.

Kario dešrelės

Futbolo gerbėja Luisa Albert:

„Kario dešrelė – geriausias maistas prieš varžybas. Suteikia jėgų palaikyti savo komandą, iš širdies džiaugtis reginiu“.

Vienos iš garsiausių Vokietijos užkandinių „Konnopke’s Imbiss“ įkūrėjai Maxas ir Charlotte Konnopke’ės pardavinėti ant nešiojamos kepsninės kepamas dešreles pradėjo dar 1930 metais. Dabar šis šeimos verslas geriausiai žinomas dėl kario dešrelių, kurias klientams Rytų Berlyne Gunteris Konnopke pirmą kartą pasiūlė 1960 metais. Dešrelės išpopuliarėjo akimirksniu.

Kario dešrelės

Receptą šeima ir šiandien saugo po devyniais užraktais. Įprastai prieš patiekiant kario dešrelė supjaustoma kąsnio dydžio gabaliukais. Ją galima gardinti kečiupu ir pabarstyti kario milteliais, tačiau kai kurie pardavėjai – pasekę Konnopke šeimos pavyzdžiu – tokias dešreles patiekia su ypatingu kario padažu.

Kario dešrelės

Konnopke’s Imbiss“ užkandinės savininkė Lind Konnopke:

„Mūsų kario dešrelė neturi lygių. Ji neturi nieko bendro su paprasta dešrele, nes skonis ir sudėtis ypatingi. Skonis kalba pats už save“.

Ir už šį skonio atradimą reikia dėkoti moteriai, vardu Herta Heuwer. Ji buvo viena iš tūkstančio vadinamųjų griuvėsių moterų, padėjusių tvarkyti miestą po Antrojo pasaulinio karo. Galiausiai moteris vakarinėje miesto dalyje pradėjo savo greitojo maisto verslą. Yra teigiančių, kad vieną dieną Hertai viskas įgriso ir ji nusprendė pažaisti su turimais ingredientais. Kiti porina, jog versli vokietė tiesiog pritrūko garstyčių ir privalėjo skubiai rasti alternatyvą. Kad ir kaip ten buvo iš tikrųjų, 1949 metų rugsėjo 4 dieną pasaulį išvydo pirmoji kario dešrelė.

Kario dešrelės

Konnopke’s Imbiss“ užkandinės savininkė Lind Konnopke:

„Berlyne tiesiog privaloma paragauti kario dešrelių, nes kitaip pažinti miesto nepavyks“.

Kario dešrelės sostinės vardo gviešiasi ir Hamburgas bei Vokietijos Rūro regionas, tačiau Berlynas pasiduoti neketina – juk būtent šiame mieste Herta Heuwer pardavė pirmąją tokią dešrelę.

Į varžybas Berlyno olimpiniame stadione besirinksiantys futbolo entuziastai galės paskanauti kario dešrelių, kurias jau daugiau nei 40 metų šalia stadione pardavinėja Hertos Heuwer gerbėjas Ollie Brandtas.

Kario dešrelės

Užkandinės prie Berlyno olimpinio stadiono šeimininkas Oliveris Brandtas:

„Vargu, ar koks kitas patiekalas galėtų geriau atstovauti Berlynui nei kario dešrelės. Jos geriausiai įkūnija Berlyno dvasią. Berlyne yra tūkstančiai užkandinių, siūlančių būtent tokį patiekalą, tai viską pasako“.

Kario dešrelės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją