Jei Italija tai – 20–ties atskirų regionų valstybė, tai tiek pat yra ir skirtingų virtuvės tradicijų.

Lombardijos gyventojas, pakvietęs į svečius, niekada nevaišins pica, nes tai – Kampanijos regiono patiekalas. Romietis nekeps lazanijos, nes lazaniją gamina Emilija Romanija. Sardinijos senbuvis neruoš pastos alla carbonara, nes ji – Romos varguolių virtuvės pagrindas, ir nevaišins Pjemonto vynu Barolo, bet tik savuoju Cannonau.

Štai svarbiausi 20–ties Italijos regionų patiekalai, kurie sudaro itin spalvingą, įvairiapusišką gastronominį atlasą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)