Čiuros
4–6 porcijos
Čiuroms reikės:
- 325 g kvietinių miltų
- 40 g cukraus
- žiupsnelio druskos
- 450 g vandens
- 60 g aliejaus (paprastai naudojamas alyvuogių)
- 0,8–1 l aliejaus kepti
Patiekti reikės:
- 50 g cukraus
- 1–2 šaukštelių cinamono
Puode sumaišyti vandenį ir aliejų (60 g), beveik užvirti, bet neleisti kunkuliuoti. Atskirai sumaišyti miltus, cukrų ir žiupsnelį druskos. Sausą mišinį perdėti į plaktuvą ir vidutiniu greičiu (vėliau galima greitinti) pilant karštą vandenį ir aliejų, masę plakti apie 3–5 minutes: turi išeiti glotni šilta tešla. Tešlą perdėti į konditerinį maišelį su žvaigždės ar kitos formos antgaliu. Maišelį su tešla įdėti į šaldytuvą 30–40 minučių (maišelį geriau prispausti, kad masė greičiau atvėstų). Čiuros daromos 10–14 cm juostelių arba žiedo formos, todėl reikia parinkti tinkamo dydžio prikaistuvį ar puodą. Aliejų įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Išspausti norimo dydžio čiurą į aliejų ir nupjauti peiliu. Kitą išspausti po pusės minutės, kad aliejaus temperatūra liktų pastovi. Iškeptas čiuras dėti ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės. Kol jos dar karštos, reikia apvolioti cukraus ir cinamono mišiniu.
Daugiau Ispanijos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (9)