Ukrainietiška šiupininė (solianka)
2 porcijos
Reikės:
- 300 g įvairios virtos mėsos (gali būti rūkytos ar virtos dešros likučiai)
- 60 g rūkytų lašinukų
- 100 g svogūnų
- 1 česnako skiltelės
- 50 g pomidorų padažo
- ½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
- 800 g mėsos sultinio
- 1 šaukšto krapų
- ½ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- ½ šaukšto kaparėlių
- 10–12 juodųjų alyvuogių be kauliukų
- ½ citrinos
- 1 šaukšto smulkintų šviežių petražolių ir (ar) krapų
- 2 šaukštų grietinės
Svogūnus ir lašinukus smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Česnakus susmulkinti ar išspausti spaustuku. Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į puodą su verdančiu sultiniu. Pavirti 5-7 minutes. Sudėti pomidorų padažą, įberti saldžiosios paprikos miltelius, pipirus, druską, sudėti svogūnus su lašinukais ir smulkintus česnakus. Patroškinti 5–7 minutes. Sriuba turi būti tiršta. Į išvirusią sriubą įdėti kaparėlių, supjaustytų juodųjų alyvuogių, kelis citrinos griežinėlius, krapų ir petražolių. Patiekti su grietine.
Daugiau Ukrainos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“