Ne išimtis esu ir aš, kasdien pietaudama skirtingose vietose, savaitgaliais mėgstu neskubėti, susitikti su seniai matytais draugais bei tuo pačiu išbandyti vėlyvųjų pusryčių formatus skirtinguose restoranuose ir kavinėse. Brunchai man patinka dar ir tuo, kad jie pereina į pietų pertraukos laiką, tad sočiai pavalgius, gali būti ramus iki pat vakaro. Jeigu tą mėgstate ir jūs ar tiesiog norėsite kurį nors sekmadienį nuspalvinti naujomis spalvomis, kviečiu susipažinti su trimis pristatomomis bruncho vietomis Vilniuje, kurios taiko valgymo, kiek nori principą.
Baras „Bardakas“ (Vilniaus g. 22, Vilnius)
Pirma išbandyta vieta – baras „Bardakas. Vilnius“, kuriame lankytis sekmadienį buvo truputį neįprasta, nes tai vakarais atgimstantis „nenormalusis“ baras. Vis dėlto tokiu būdvardžiu save pristatantis baras savaitės pabaigoje tampa tikra normalia ir šeimų su vaikais mėgstama vėlyvųjų pusryčių vieta. Turiu pripažinti, kad mažųjų klegesys ir sveikinimai šalia gimtadienį šventusiam jubiliatui tik dar labiau pagyvino bruncho idėją – praleisti laiką su artimaisiais.
Tęsiant apie formatą, mane maloniai nustebino principas, kad karšti patiekalai, kurių iš pradžių buvo šeši bei sriuba, pusryčių metu keičiasi, t.y. jeigu svečiai suvalgė viename iš marmitų pateiktas midijas, tai nebūtinai jų bus atnešta daugiau. Vietoje jų gali būti pateiktas visiškai kitoks patiekalas ir taip per savo vėlyvuosius pusryčius galėsite paragauti daugiau nei 10 skirtingų karštųjų patiekalų! Jeigu jums tiek tilps, žinoma.
Per savo pusryčius mačiau ir kai kuriuos ragavau: įvairių rūšių blynelių, vengriško guliašo, kinietiškos vištienos, bestrogeno, lazanijos, midijų, balandėlių ir dar keletą kitų. Patiekalai - favoritai buvo aiškūs, nes juos nuolat pildė. Valio, jog pabaigoje galėjau paragauti „desertą“ - gruzdintus varškėtukus su trintomis braškėmis, prie kurių nuolatos buvo eilė. Paragavus, supratau, kodėl šis patiekalas yra tituluojamas vėlyvųjų pusryčių hitu – skonis puikus.
Pusryčiai vyksta kiekvieną sekmadienį 12:00 – 15:00 val. Pusryčiai asmeniui kainuoja 12 EUR bei papildomai mokėsite už savo pasirinktus gėrimus, stalo vanduo pateikiamas nemokamai. Būtina išankstinė rezervacija.