117
Kitas

Silkė su daržovėmis ir pievagrybiais

Silkė su grietine, daržovėmis ir obuoliais

Silkė su grietine, daržovėmis ir obuoliais

„Šis silkės paruošimo būdas labai tinka, kai reikia greitai, taip pat. O ir improvizacijai čia vietos apstu. Recepto pagrindą turi sudaryti silkė, svogūnas arba poras, obuoliai, grietinė ir žalumynai, na o likusios dalies gali ir nebūti arba galite improvizuoti pagal nuotaiką.

Iš nurodytų ingredientų galima formuoti ir sumuštinukus ar pateikti kaip vieno kąsnio užkandžius“, – pataria „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė.

Reikės:

  • 1 vnt. silkės filė be aliejaus

  • 1 vnt. obuolio

  • 1 vnt. marinuoto agurko

  • 1 vnt. raudonojo svogūno galima naudoti porą

  • ½ vnt. pomidoro

  • 1 šaukštas grietinės

  • ½ šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • saujelė žalumynų (svogūnų laiškų, krapų)

  • šviežiai grūstų pipirų

  • duonos pateikimui

Gaminimas:

  • Į serviravimo indą dėkite silkės filė puseles. Ant jų dėkite tarkuotą obuolį, apšlakstykite citrinos sultimis.

  • Toliau sluoksniuokite riekelėmis pjaustytą marinuotą agurką, svogūną. Užtepkite grietinės ir apibarstykite žalumynais. Dėkite riekelėmis pjaustytą pomidorą. Apibarstykite šviežiai grūstais pipirais.

  • Patiekite su riekele duonos.

Pastabos:

Šią silkę galima pateikti kaip sumuštinį arba kaip patiekalą lėkštėje.

Formuojant sumuštinius silkę reikėtų supjaustyti gabalėliais – bus patogiau valgyti.

117
Kitas

Silkė su daržovėmis ir pievagrybiais