Silkė su grietine, daržovėmis ir obuoliais
„Šis silkės paruošimo būdas labai tinka, kai reikia greitai, taip pat. O ir improvizacijai čia vietos apstu. Recepto pagrindą turi sudaryti silkė, svogūnas arba poras, obuoliai, grietinė ir žalumynai, na o likusios dalies gali ir nebūti arba galite improvizuoti pagal nuotaiką.
Iš nurodytų ingredientų galima formuoti ir sumuštinukus ar pateikti kaip vieno kąsnio užkandžius“, – pataria „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė.
Reikės:
1 vnt. silkės filė be aliejaus
1 vnt. obuolio
1 vnt. marinuoto agurko
1 vnt. raudonojo svogūno galima naudoti porą
½ vnt. pomidoro
1 šaukštas grietinės
½ šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
saujelė žalumynų (svogūnų laiškų, krapų)
šviežiai grūstų pipirų
duonos pateikimui
Gaminimas:
Į serviravimo indą dėkite silkės filė puseles. Ant jų dėkite tarkuotą obuolį, apšlakstykite citrinos sultimis.
Toliau sluoksniuokite riekelėmis pjaustytą marinuotą agurką, svogūną. Užtepkite grietinės ir apibarstykite žalumynais. Dėkite riekelėmis pjaustytą pomidorą. Apibarstykite šviežiai grūstais pipirais.
Patiekite su riekele duonos.
Pastabos:
Šią silkę galima pateikti kaip sumuštinį arba kaip patiekalą lėkštėje.
Formuojant sumuštinius silkę reikėtų supjaustyti gabalėliais – bus patogiau valgyti.