Šios daržovės naudą organizmui galima vardinti ir nepavargti: vyresnio amžiaus žmonėms tai yra nepamainomas naudingų medžiagų, padedančių išvengti senatvinės geltonosios dėmės distrofijos, šaltinis. Naudinga širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, mažina insulto riziką.

Na o kur dar savybės, greitinančios medžiagų apykaitą ir tokiu būdu padedančios pašalinti iš organizmo skysčių perteklių, valančios nuo toksinų. Ji itin naudiinga sergantiems diabetu – mažina gliukozės kiekį kraujyje ir stiprinantis insulino efektyvumą.

Beje, tai itin mažai kalorijų turinti daržovė, tad jos galima valgyti pietums, pusryčiams ir vakarienei. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)