Šios daržovės naudą organizmui galima vardinti ir nepavargti: vyresnio amžiaus žmonėms tai yra nepamainomas naudingų medžiagų, padedančių išvengti senatvinės geltonosios dėmės distrofijos, šaltinis. Naudinga širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, mažina insulto riziką.
Na o kur dar savybės, greitinančios medžiagų apykaitą ir tokiu būdu padedančios pašalinti iš organizmo skysčių perteklių, valančios nuo toksinų. Ji itin naudiinga sergantiems diabetu – mažina gliukozės kiekį kraujyje ir stiprinantis insulino efektyvumą.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (8)