Mat ši daržovė ir jos sėklos turi maždaug 25 priešuždegiminius junginius, kurie gali apsaugoti nuo uždegimo organizme. Todėl pasižymi priešuždegiminėmis, priešgrybelinėmis, priešvėžinėmis savybėmis. Jų eteriniai aliejai turi antibakterinį efektą. Sėklos naudojamos bronchito, astmos, lėtinių odos (psoriazės), virškinamojo trakto susirgimų gydymui, karščiavimui mažinti, vėmimui slopinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)