Jūs galvokite atsakymą arba prisiminkite dieną, kai iš restorano išėjote alkani ir sugadinta nuotaika, o aš pradedu savo naują pasakojimą.
Širvintos. Miestas apie kurį iki šio apsilankymo nieko nežinojau. Išskyrus, kad jie turi veiklią merę.
Kad ji veikli, sužinau atsidaręs facebook, kuriame dažnai šmėžuoja jos publikacijos.
Miestelis gražus, matosi, kad panašiai prižiūrimas kaip ir mūsų Kaunas, bet atvykau čia ne naujų šaligatvių ar nesenai asfaltuotų gatvių matuoti.
Mano tikslas – pavalgyti ir judėti toliau.
Apžvalgai pasirenkame „Alkaną Briedį“, jis susilaukė daugiausiai rekomendacijų iš Riebaus katino puslapių skaitytojų.
Svarbi detalė buvo ir tai, kad graži vieta, kuriame baras pastatytas, bei jo interjeras.
Aplinka ir interjeras yra svarbios detalės Katinienei, o man asmeniškai pakanka to, kad maitinimo įstaigoje būtų švaru.
Taip jau tą dieną sutapo, kad ir meniu pasirinkimas buvo nedidelis, ir mūsų užsakymas gavosi mažytis, bet jo pilnai pakako man susidaryti nuomonę apie „Alkano briedžio“ tos dienos virtuvės darbuotojų gebėjimą dirbti virėjų darbą.
Dienos sriuba – 3,50 €ur
Dienos sriubai neturėjau jokių priekaištų. Keista, kad sugebėję išvirti tokią skanią sriubą, daugiau virėjai mūsų nustebinti kitais patiekalais nebepajėgė.
Kepta duona su kietojo sūrio padažu – 5,50 €ur
Klausimas: ar kas iš dirbančių virtuvėje yra ką girdėję apie termino padažas reikšmę?
Aš asmeniškai matydamas duoną sumaišytą su sūriu, būčiau linkęs tuo abejoti.
Mano nuomone, padažas yra patiekiamas atskirai, dar kai kuriais atvejais juo pagrindinis patiekalas apipilamas, bet niekuomet jis nebūna jame pavoliotas.
Tokią įžangą parašiau keptai duonai ne be reikalo, nes ji kaip ir jums žvelgiant į nuotraukas, taip ir mums matant duoną prieš save ant stalo atrodė gerai ir kėlė apetitą.
Bet po pirmo duonos kąsnio apetitas dingo. Nepasakysiu, kokį kietąjį sūrį jie naudoja, ar kada buvo kepta duona, bet tas riebumas burnoje nieko bendro neturėjo su tuo įprastu keptos duonos padažu, kurį yra tekę valgyti kituose baruose arba gamintis pačiam.
Jei padažas būtų patiektas atskirai, gal duonos be jo būtume kelis gabaliukus ir suvalgę.
O dar tie svogūnų laiškai pjaustyti ant duonos – kam jie? Čia kad paslėptų kliurką su pačia duona, ar čia toks naujas keptos duonos patiekimo būdas? Jei taip, tai tada dar krapų ar petražolių reikėjo užberti.
Keista, kad atnešusi pagrindinius patiekalus padavėja net nepasiteiravo, kas su duona negerai ir kodėl mes jos paragavę nebevalgome.
Šonkauliai – 14,90 €ur
Pasistiprinęs tik sriuba, aš tikėjausi, kad šonkaulių porcija bus ženkliai didesnė, nes darydamas užsakymą ir matydamas didelę šonkaulių kainą būtent apie didesnę porciją ir pagalvojau.
Bet pažiūrėję į nuotrauką, kurioje matosi šakutė, jūs suprasite, kad šonkaulių pliauskelė buvo vaikiškos porcijos dydžio.
Coleslaw salotose majonezo buvo tiek, kad po pirmo salotų kąsnio aš jų toliau valgyti nebenorėjau.
Gruzdintos bulvytės tiek prie šonkaulių, tiek prie mėsainio blizgėjo nuo aliejaus. Ar tas bulves į gruzdintuvę sudėjo į neįkaitintą aliejų ir tai pamatę iškėlė ir luktelėję kol gruzdintuvė įkais, jas vėl panardino, bet tas aliejaus sluoksnis ant bulvyčių nuo jų valgymo po pirmo kąsnio atgrasė.
Tad suvalgęs tik šonkaulius, stebėjau kaip Katinienė bando valgyti mėsainį.
Alkano briedžio burgeris – 12,00 €ur
Mėsainį žudė ne tik aliejuje pramirkusios bulvės, bet ir riebus padažas, kuris tą riebalų poskonį tik sustiprino, tad Katinienė suvalgė tik pusę bulvytės, kurią buvo atkandusi.
Ir to vieno kąsnio pakako tam, kad nuo tolimesnio jų valgymo atsisakytų.
Panašiu riebiu padažu, koks buvo patiektas prie bulvyčių, buvo primirkęs ir mėsainis.
Tad mėsainio Katinienė, nors ir buvo alkana, neįveikė net pusės.
Reziumuoju. Aptarnavusioms merginoms dėl jų darbo pretenzija tik viena – nepasiteiravo, kas su maistu negerai, kodėl nevalgome.
Šiaip aptarnavimas geras ir malonus.
Kas dėl maisto, tai čia situacija liūdna. Matosi, kad meniu sudaręs žmogus žinių turėjo su kaupu, ir produktai, bent mėsainiui, parinkti labai gerai.
Bėda tik ta, kad įgyvendinti tas idėjas, mano nuomone, stojo žmonės, kurie su grill patiekalais nelabai „draugauja“.
O sprendžiant iš skanios sriubos, jiems geriau sekasi gaminti paprastesnius patiekalus, artimesnius karčemos virtuvei.
Baras labai gražus, aplinka pasakiška, tik va maistas liūdnas ir vertas silpno 2/5, nes už tokias kainas mažame miestelyje aš turėčiau gauti grill patiekalus, kuriems tokių didelių pretenzijų neturėčiau.
Važiuodami namo dar pasijuokėme iš pavadinimo, kuriame lyg buvo užkoduota tai, kaip pasibaigs mūsų pietūs. Tik vietoje alkano briedžio liko alkani du katinai…
Tad grįžkime prie apžvalgos pradžioje užduoto klausimo. Man asmeniškai 40 €ur suma dviejų asmenų pietums nėra didelė, bet tik tada, kai aš pavalgęs išeinu nealkanas.
Bet ji man tampa didelė tada, kai išėję alkani, vėliau dar turime gerti skrandžio darbą gerinančias tabletes, nes po minėto riebalų kiekio abiejų skrandžiai dirbti atsisakė.
Alkanas Briedis
Vilniaus g. 76, Širvintos
Laimei, Riebiam katinui nedideliuose Lietuvos niestuose pavyksta atrasti ir tokių vietų, kuriose ne tik gardžiai maitina, bet ir pilsto raumenis auginantiems įvairiausio skonio sveikuoliškus kokteilius: Riebus katinas: baro pavadinime nebuvo jokios užuominos, kas per siurprizai mūsų jame laukia
Na o jei judate link Kėdainių, jums pravers ši Riebaus katino apžvalga: Riebus katinas: maistas skanus, bet yra kelios priežastys, dėl kurių čia greitu metu nesugrįšiu
Daugiau Riebaus katino apžvalgų: