2023.09.20 06:00
Šią daržovę žino kiekvienas, bet mažai kas įvertina jos naudą: mokslų daktarė išskiria net 8 atvejus, kai svogūnų sultys padeda sveikatai
www.DELFI.lt
FOTO:
Svogūnai pasižymi įvairia skonių palete: nuo aštrumo, kai yra žali, iki saldumo ir švelnumo, kai juos apkepame ar šiek tiek apverdame. Svogūnus galima troškinti, karamelizuoti, skrudinti, kepti arba naudoti kaip padažų ir sriubų pagrindą. Šios daržovės – ne tik skanios, bet ir maistingos. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, svogūnuose mažai kalorijų, daug maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų. O mokslų daktarė, LSU docentė, lektorė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė ragina nepamiršti ir svogūnų sulčių – net nežinojote, kokios jos gali būti naudingos sveikatai.