„Valgysim tikrai ne patį išvaizdžiausią patiekalą, bet mūsų šeimai jis skaniausias – tai joniškietiški „virtieniai“. Mūsų šeimai jie labai ypatingi ir valgom juos per dažnai, – pristatydama receptą juokėsi Laura. – „Virtienius“ gaminsim dviejų rūšių: pirmieji yra populiariausi Joniškyje – su kiauliena, o kiti bus su varške.“

Paantrindamas sesei Paulius atskleidė, kad „virtienių“ visada užsiprašo, kai grįžta į kaimą, o išvažiuojant jų mama prigaminusi užšaldo ir išsivežti, kad vaikai galėtų sau išsivirti Vilniuje.

Reikės:

400 g kiaulienos faršo

400 g varškės

kvietinių miltų

kiaušinių

svogūnų

vandens

druskos

pipirų

Patiekimui:

grietinės

žalumynų (petražolių)

Gaminame:

Gaminame „virtienių“ tešlą. Į dubenį beriame miltų, padruskiname. Tuomet pilame vandenį ir minkome rankomis iki ji taps vientisa ir glotni. Taip pat į tešlą galima įmušti kiaušinį arba šliūkštelėti šiek tiek aliejaus – ji turi būti elastinga, bet minkšta.

Gaminame įdarą su mėsa. Į faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną. Įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipirais. Viską išmaišome.

Gaminame įdarą su varške. Į dubenį su varške įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipirais. Viską išmaišome.

Iš tešlos spaudžiame nedidelius, maždaug pusės delno dydžio apskritimus („virtienukai“ yra maždaug 2–3 kartus didesni už įprastus koldūnus). Ant kiekvieno apskritimo dedame po šaukštelį įdaro, perlenkiame pusiau ir k užspaudžiame raštus.

Susuktus „virtienukus“ dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 15 min.

Patiekiame su grietine ir žalumynais. Skanaus!

Viso pokalbio su Pauliumi Vatiekūnu ir jo sese Laura kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją