Kepsneliams reikės:
350 g lašišos
1 saldžiosios bulvės
4 laiškinių svogūnų
1 v. š. smulkintų krapų
1 v. š. Dižono garstyčių
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. citrinos sulčių
3 v. š. kaparėlių
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
1/2 a. š. pipirų
citrinos griežinėlių patiekimui
Padažui:
150 ml lieso graikiško jogurto
1 v. š. smulkintų krapų
1/2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. citrinos sulčių
1/8 a. š. pipirų
Gaminimas:
- Lašišą iškepame orkaitėje ir atvėsiname.
- Saldžiąją bulvę išverdame ir sutriname.
- Į didelį dubenį sudedame trintą bulvę, smulkintą lašišą, nusunktus kaparėlius, smulkintus svogūnų laiškus ir visus kitus prieskonius. Viską užpilame plaktu kiaušiniu ir gerai išmaišome.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir formuojame nedidelius kepsnelius. Kepsime 25–30 minučių, kol kepsneliai sutvirtės ir gražiai apskrus.
- Kol kepsneliai kepa, paruošiame padažą: tiesiog sumaišome visus padažo ingredientus.
- Lašišos kepsnelius patiekiame su paruoštu padažu ir citrinos griežinėliais. Valgome su salotomis, ryžiais arba vienus (tokiu atveju galima formuoti mažesnius kepsnelius ir patiekti kaip užkandį). Kepsnelius merkiame tiesiai į padažą ir mėgaujamės puikiu skoniu.
Skanaus!