Pistacijų ledai be kiaušinių

Reikės:

0,5 stiklinės pistacijų
400 g sutirštinto saldinto pieno
600 ml grietinėlės (mažiausiai 25 proc. riebumo)
1,5 a. š. vanilės ekstrakto

Gaminimas:

1. Susmulkinkite pistacijas. Tai galite padaryti paprastu peiliu arba elektriniu smulkintuvu. Pasirinkę pastarąjį būdą, riešutus susmulkinsite gerokai smulkiau.

2. Prieš gamindami atvėsinkite grietinėlę ir sutirštintą kondensuotą pieną.

3. Sutirštintą pieną supilkite į indą, įpilkite vanilės ekstrakto. Indą su šia mase atidėkite į šalį.

4. Į didesnį indą supilkite atvėsintą grietinėlę, suplakite ją iki kreminės konsistencijos

5. Į sutirštintą pieną dėkite 2 v. š. suplaktos grietinėlės ir švelniai sumaišykite. Tuomet visą gautą masę supilkite prie likusios grietinėlės ir taip pat švelniai sumaišykite iki vientisos masės. Maišant grietinėlė turi likti kreminės konsistencijos.

6. Švelniai maišydami supilkime smulkintas pistacijas.

7. Svarbu: visą masę supilkite į tokį indą, kad indas būtų sklidinas iki pat viršaus. Tuomet uždenkite indą maistine plėvele taip, kad ji liestų ledų masės paviršių. Tai apsaugos ledų masę nuo ledo kristalų susidarymo.

8. Ledus šaldykite 8–10 val.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)