Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai
JUMS REIKĖS:
500 g kiaulienos sprandinės;
3 svogūnų;
Pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
1 valgomojo šaukšto vyno acto;
Stiklinės baltojo vyno;
1 kupino šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Sprandinę supjaustykite gabalėliais, svogūnus – storesniais žiedais. Svogūnus ir mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Tai geriausia daryti rankomis. Actą supilkite į vyną, išmaišykite ir užpilkite ant mėsos.
Mažiausiai keletą valandų leiskite mėsai pasimarinuoti šaldytuve. Geriausia ją palikti visai nakčiai. Mėsos gabalėlius verkite ant iešmų. Vieną nuo kito atskirkite svogūnų žiedais. Kepkite apie 20 minučių orkaitėje.