Patiekalas labai greitai pagaminamas, o su pomidorų padažu visada smagu eksperimentuoti. Šį kartą įkvėpimui pasirinkau pietų Italiją su ančiuviais ir kaparėliais. Beje, ne vegetarams, ančiuvių tikrai rekomenduoju nepraleisti.
Prireiks:
- 1 nedidelio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 2 kupinų arbatinių šaukštelių kaparėlių
- 3 ančiuvių filė
- 1 saldžiosios paprikos
- 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
- 4 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių
- parmezano
- šviežio baziliko
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepti ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja.
- Česnaką, kaparėlius ir ančiuvius dėti ant pjaustymo lentelės ir viską kartu susmulkinti. Sudėti į tą pačią keptuvę ir porą minučių pakepti.
- Tuomet supilti pomidorus, dėti žiupsnelį čiobrelių ir šaukštelį cukraus. Viską išmaišyti ir leisti pavirti 5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Paragauti ir pasūdyti, jei trūksta druskos.
- Padaže padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinį. Tą patį pakartoti su likusiais trimis. Viską troškinti, kol kiaušinių baltymas sustings, tačiau trynys dar liks skystas.
- Ant viršaus užtarkuoti parmezano, užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir apibarstyti baziliko lapeliais. Valgyti su skrudinta duona.
Skanaus!