Šis receptas – iš tinklaraščio lieknosbites.lt.
Ingredientai
Pagrindui:
150 g ruginių dribsnių
50 g kokosų aliejaus
4 v. š. kokosų drožlių
Pertepimui:
2 v. š. želatinos
1 kg glotnios varškės, skirtos pyragams
100 g kondensuoto pieno (galima keisti skystu medumi)
Gaminimas:
Dribsnius sutrupinkite arba susmulkinkite smulkintuvu ir sumaišykite su tirpintu kokosų aliejumi bei kokosų drožlėmis. Sudėkite į torto formą (geriausia – 16 cm ar vos didesnė) ir suspauskite. Kol paruošite pertepimą, dėkite į šaldytuvą.
Varškę išplakite su kondensuotu pienu.
Želatiną išbrinkinkite su keliais šaukštais vandens ir išlydykite puode, o šiek tiek pravėsus, pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
Varškę pilkite ant torto pagrindo, apibarstykite kokosų drožlėmis ir palikite stingti, geriausia per naktį.
Papuoškite uogomis ar vaisiais.
Skanaus!