Pyragas šaldytos tešlos gerbėjams. Tiesa, recepto autorė - tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė sluoksniuotą tešlą gamina pati, nes labai mėgsta lydyto sviesto poskonį tešloje.
Jei naudosite pirktinę tešlą, vieną pakuotę rinkitės lapeliais, taip bus dar paprasčiau.
Pyragui reikės:
1 kg bemielės šaldytos tešlos
4 obuolių
1 v. š. malto cinamono
3 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. miltelinio cukraus (pudros)
2 kiaušinių
Gaminimas
* Atšildyta tešla iškloju apvalios kepimo formos dugną, bortus formuoju atskiromis juostelėmis, svarbu, kad jos būtų bent keliais milimetrais aukštesnės už formą.
* Obuolius supjaustau skiltelėmis ir dar pasmulkinu į tris dalis. Obuolius suberiu į formą ir pabarstau dviem šaukštais rudojo cukraus.
* Puodelyje gerai išplaku kiaušinius, iškočioju likusią tešlą, supjaustau stačiakampiais (naudojant pirktinę čia ir reikėtų kokių 6 lapelių jau paruoštų formų), aptepu plakiniu, tolygiai nuberiu cinamonu ir likusiu ruduoju cukrumi ir susuku į ritinėlius. Juos supjaustau 2 cm storio griežinėliais ir juos, stengdamasi palikti kuo mažesnius tarpus, sudedu ant obuolių, kaip matosi nuotraukose. Likusiu kiaušinių plakiniu aptepu pyrago viršų ir formą dedu į orkaitės vidurį. Jungiu 200C ir kepu pyragą apie 40-45 minutes.
Iškepusį pyragą atvėsinu ir perkeliu į plokščią lėkštę ar ant medinio padėklo ir užberiu miltelinį cukrų. Valgome su karštais gėrimais.