Marinuoti agrastai

Reikės:

1,5 kg agrastų
300 ml obuolių acto
200 ml vandens
1 v. š. medaus
100 g rudojo cukraus
5 vnt. gvazdikėlių
~ 3–4 cm imbiero šaknies (supjaustytos plonais griežinėliais)

Gaminimas:

  • Nuskabykite nuo agrastų jų kotelius ir viršūnėles. Tuomet perliekite uogas verdančiu vandeniu.
  • Iš likusių ingredientų išvirkite marinatą.
  • Uogas sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite dar verdančiu marinatu. Sandariai uždarykite.
  • Atvėsusius stiklainius laikykite šaltoje vietoje.

Marinuoti agrastai taps tikru netikėto skonio užkandžių atradimu.

Česnakinis agrastų pagardas

Reikės:

200 g agrastų
200 g meškinių česnakų
200 g krapų
200 g petražolių
druskos pagal skonį

Gaminimas:

  • Nuskabykite nuo agrastų jų kotelius ir viršūnėles. Visus ingredientus nuplaukite.
  • Viską sumalkite mėsmale.
  • Pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
  • Sudėkite į paruoštus švarius indelius, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve.

Šis pagardas labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Pikantiškas agrastų pagardas

Reikės:

0,5 kg raudonųjų agrastų
2 raudonųjų svogūnų
1 česnako skiltelės
2 v. š. raudonojo vyno acto
2 v. š. aliejaus
2 v. š. vandens
2 v. š. citrinos sulčių
200 g cukraus
1 a. š. druskos
po 0,5 a. š. maltų čili pipirų, maltos kalendros ir malto imbiero

Gaminimas:

  • Nuskabykite nuo agrastų jų kotelius ir viršūnėles, uogas nuplaukite.
  • Susmulkinkite svogūnus ir česnaką.
  • Kelias minutes patroškinkite juos verdančiame aliejuje su vandeniu.
  • Suberkite prieskonius ir viską pakaitinkite dar kelias minutes.
  • Supilkite actą, citrinos sultis, suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite.
  • Sudėkite agrastus ir ant mažos ugnies nuolat maišydami virkite apie 15 min. Uogos turi tapti minkštos.
  • Galiausiai viską sutrinkite elektriniu trintuvu.

Šį pagardą siūlome ragauti prie paukštienos patiekalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)