Marinuoti agrastai
Reikės:
1,5 kg agrastų
300 ml obuolių acto
200 ml vandens
1 v. š. medaus
100 g rudojo cukraus
5 vnt. gvazdikėlių
~ 3–4 cm imbiero šaknies (supjaustytos plonais griežinėliais)
Gaminimas:
- Nuskabykite nuo agrastų jų kotelius ir viršūnėles. Tuomet perliekite uogas verdančiu vandeniu.
- Iš likusių ingredientų išvirkite marinatą.
- Uogas sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite dar verdančiu marinatu. Sandariai uždarykite.
- Atvėsusius stiklainius laikykite šaltoje vietoje.
Marinuoti agrastai taps tikru netikėto skonio užkandžių atradimu.
Česnakinis agrastų pagardas
Reikės:
200 g agrastų
200 g meškinių česnakų
200 g krapų
200 g petražolių
druskos pagal skonį
Gaminimas:
- Nuskabykite nuo agrastų jų kotelius ir viršūnėles. Visus ingredientus nuplaukite.
- Viską sumalkite mėsmale.
- Pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite į paruoštus švarius indelius, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve.
Šis pagardas labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Pikantiškas agrastų pagardas
Reikės:
0,5 kg raudonųjų agrastų
2 raudonųjų svogūnų
1 česnako skiltelės
2 v. š. raudonojo vyno acto
2 v. š. aliejaus
2 v. š. vandens
2 v. š. citrinos sulčių
200 g cukraus
1 a. š. druskos
po 0,5 a. š. maltų čili pipirų, maltos kalendros ir malto imbiero
Gaminimas:
- Nuskabykite nuo agrastų jų kotelius ir viršūnėles, uogas nuplaukite.
- Susmulkinkite svogūnus ir česnaką.
- Kelias minutes patroškinkite juos verdančiame aliejuje su vandeniu.
- Suberkite prieskonius ir viską pakaitinkite dar kelias minutes.
- Supilkite actą, citrinos sultis, suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite agrastus ir ant mažos ugnies nuolat maišydami virkite apie 15 min. Uogos turi tapti minkštos.
- Galiausiai viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
Šį pagardą siūlome ragauti prie paukštienos patiekalų.