Šiandien Delfi Maistas skaitytojams Vijolė siūlo išbandyti tris greitai ir paprastai pagaminamų desertų receptus.
Morkų pyragas su apelsinų glaistu
Labai skanus, drėgnas, greitas morkų pyragas.
Tešlai reikės:
300 g morkų,
300 g išsijotų kvietinių miltų,
5 M dydžio kiaušinių,
250 g cukraus,
200 g bekvapio aliejaus,
10 g vanilinio cukraus,
11 g kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Glaistui:
150 g cukraus pudros,
pusės apelsino sulčių,
1 a. šaukštelio apelsino žievelės.
Gaminimas:
Miltus persijojame su kepimo milteliais.
Morkas galite supjaustyti gabaliukais ar sutarkuoti ir su visais likusiais produktais sudėti į trintuvą – trinti iki vientisos masės.
Perpilame į indą, dedame miltus su kepimo milteliais ir išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių.
Pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 30×20 ir šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40 minučių. Ar pyragas iškepęs, tikriname mediniu pagaliukų.
Iškepusį truputį atvėsiname ant grotelių ir dar šiltą užpilame apelsinų glajumi. Jį paruošiame labai paprastai: į cukraus pudrą įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame žievelės ir gerai išsukame. Kai glajus apdžiūva, pjaustome ir ragaujame. Skanaus.