13
Kitas

Pieniškos spurgytės

Šiandien Delfi Maistas skaitytojams Vijolė siūlo išbandyti tris greitai ir paprastai pagaminamų desertų receptus.

Vijolė

Morkų pyragas su apelsinų glaistu

Vijolės desertai

Labai skanus, drėgnas, greitas morkų pyragas.

Tešlai reikės:

300 g morkų,

300 g išsijotų kvietinių miltų,

5 M dydžio kiaušinių,

250 g cukraus,

200 g bekvapio aliejaus,

10 g vanilinio cukraus,

11 g kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos.

Glaistui:

150 g cukraus pudros,

pusės apelsino sulčių,

1 a. šaukštelio apelsino žievelės.

Vijolės desertai

Gaminimas:

  • Miltus persijojame su kepimo milteliais.

  • Morkas galite supjaustyti gabaliukais ar sutarkuoti ir su visais likusiais produktais sudėti į trintuvą – trinti iki vientisos masės.

  • Perpilame į indą, dedame miltus su kepimo milteliais ir išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių.

  • Pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 30×20 ir šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40 minučių. Ar pyragas iškepęs, tikriname mediniu pagaliukų.

  • Iškepusį truputį atvėsiname ant grotelių ir dar šiltą užpilame apelsinų glajumi. Jį paruošiame labai paprastai: į cukraus pudrą įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame žievelės ir gerai išsukame. Kai glajus apdžiūva, pjaustome ir ragaujame. Skanaus.

13
Kitas

Pieniškos spurgytės