„Noriu pasidalinti sveikuoliškų blynų receptu. Ir negalvokite, kad šis receptas kažkoks sudėtingas ir atimantis daug laiko – nes taip nėra. Super greitai ir super lengvai pagaminami sveikuoliški avižinių dribsnių blynai su bananais ir uogomis nustebins savo puikiu skoniu! Jokio cukraus, jokių miltų, o blynai labai gardūs ir minkšti“, – kviečia išmėginti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristna Naturjevienė.
Reikės:
2 bananų
2 kiaušinių
70 g greito paruošimo avižinių dribsnių
50 g juodųjų serbentų ar šilauogių
Aliejaus kepimui
Patiekimui:
Graikiško jogurto (gamybos metu laktozė iš jogurto pašalinama)
Medaus ar sirupo
Uogų
Iškepiau 7 blynus
Kaip gaminti:
* 2 pernokusius bananus nulupu ir dedu į dubenį. Bananus sutrinu šakute. Į dubenį įmušu 2 kiaušinius ir sumaišau su bananais.
* Tuomet į dubenį verčiu apie 70 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių. Viską gerai sumaišau!
* Apie 50g juodųjų serbentų dedu į paruoštą tešlą ir išmaišau. Blynų tešla paruošta!
* Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu aliejaus. Į keptuvę dedu du šaukštus avižinės masės – suformuoju didesnį, plonesnį blyną. Blyną kepu apie1 minutę ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir kepu dar apie minutę kitą pusę.
* Keptuvę vėl patepu aliejumi ir kepu kitą blyną. Taip iškepiau 7 blynus!
Iškeptus blynus patiekiau su medumi, graikišku jogurtu ir uogomis.
Buvo labai gardu!
Skanaus!