16
Kitas

Burokėlių ir avinžirnių mišrainė

Avižinių dribsnių blynai su bananais

„Noriu pasidalinti sveikuoliškų blynų receptu. Ir negalvokite, kad šis receptas kažkoks sudėtingas ir atimantis daug laiko – nes taip nėra. Super greitai ir super lengvai pagaminami sveikuoliški avižinių dribsnių blynai su bananais ir uogomis nustebins savo puikiu skoniu! Jokio cukraus, jokių miltų, o blynai labai gardūs ir minkšti“, – kviečia išmėginti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristna Naturjevienė.

Reikės:

2 bananų
2 kiaušinių
70 g greito paruošimo avižinių dribsnių
50 g juodųjų serbentų ar šilauogių
Aliejaus kepimui

Patiekimui:
Graikiško jogurto (gamybos metu laktozė iš jogurto pašalinama)
Medaus ar sirupo
Uogų
Iškepiau 7 blynus

Kaip gaminti:

* 2 pernokusius bananus nulupu ir dedu į dubenį. Bananus sutrinu šakute. Į dubenį įmušu 2 kiaušinius ir sumaišau su bananais.
* Tuomet į dubenį verčiu apie 70 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių. Viską gerai sumaišau!
* Apie 50g juodųjų serbentų dedu į paruoštą tešlą ir išmaišau. Blynų tešla paruošta!
* Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu aliejaus. Į keptuvę dedu du šaukštus avižinės masės – suformuoju didesnį, plonesnį blyną. Blyną kepu apie1 minutę ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir kepu dar apie minutę kitą pusę.
* Keptuvę vėl patepu aliejumi ir kepu kitą blyną. Taip iškepiau 7 blynus!
Iškeptus blynus patiekiau su medumi, graikišku jogurtu ir uogomis.

Buvo labai gardu!
Skanaus!


16
Kitas

Burokėlių ir avinžirnių mišrainė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją