Nekeptas sūrio pyragas su pasifloromis
Trapiai tešlai reikės:
- 240 g miltų
- 3 šaukštų cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 160 g sviesto (šalto)
- 1 kiaušinio trynio
Sūrio kremui reikės:
- 100 g kreminio sūrio
- 120 g grietinėlės
- 2 šaukštų cukraus pudros
- Vanilės ekstrakto
Pasiflorų užpilui reikės:
- 3 pasiflorų
- 200 g pasiflorų tyrės
- 1 šaukšto cukraus pudros
- 1-2 šaukštų cukraus sirupo
Virtuvinio kombaino pagalba permaišyti miltus su šaltu sviestu iki smėlinės tekstūros. Įberti cukrų ir dar permaišyti. Įmušti trynį, įberti druskos ir labai trumpai permaišyti, kol tešla susijungs. Įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti 10 min. šaldytuve, kad tešla sutvirtėtų. Ją iškočioti 2-3 mm storio ir iškloti kepimo formelę.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Kremui visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki kreminės konsistencijos.
Gautą kremą sudėti į iškeptą ir atvėsusią tartaletę.
Pasiflorą perpjauti pusiau, į sietelį išspausti minkštimą ir pertrinti, kad sietelyje liktų tik sėklytės. Taip daroma, kad išryškėtų jų juoda spalva ir užpilas būtų gražesnis. Taip išvalytas sėklytes vėl sumaišyti su minkštimu bei kitais ingredientais.
Gautą užpilą paskirstyti ant sūrio kremo.
Skanaus!