Atsiųstame pranešime „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalijasi lengvai paruošiamais dūmo aromato desertais, kurie nustebins net ir įnoringiausius smagurius.

„Saulėtos vasaros dienos iškylautojams leidžia atrasti pačius neįtikėčiausius ant laužo ar grilyje ruošiamo maisto receptus. Neabejoju, kad kiekvienas turi savo originalų šašlykų marinavimo būdą, tačiau nustebinti artimuosius galime ne tik kepsniais, bet ir dūmo aromato desertais, kurie sužadins ne tik skonio receptorius, bet ir gali tapti puikia laisvalaikio pramoga“, – sako A. Poleninas ir dalijasi lengvai paruošiamų ant grotelių grilyje kepamų 3 desertų receptais.

Persikų pagalvėlės

Šiam nesudėtingam, bet įsimintinam desertui pagaminti reikės:

  • 4 persikų
  • apie 185 gramų rikotos sūrio
  • 3 valgomųjų šaukštų medaus
  • žiupsnelio cinamono
  • lašelio vanilės ekstrakto

Gaminimas:

  1. Nedideliame inde pirmiausia sumaišykite rikotos sūrį, 2 valgomuosius šaukštus medaus, cinamoną ir vanilės ekstraktą (galima naudoti ir maltą vanilę). Viską gerai išmaišę, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą.
  2. Ant grotelių sudėkite perpus perpjautus ir iškaulintus persikus. Kepkite juos plokščiąja puse ant vidutiniškai įkaitinto grilio apie 3 minutes
  3. Nuėmę nuo grotelių persikus ant jų uždėkite šaukštą rikotos sūrio mišinio ir apliekite pašildytu medumi bei papildomai pabarstykite cinamonu. Taip pat grilintas persikų puseles vietoj rikotos sūrio mišinio galima valgyti su ledais, aplietais medumi.

Keptas saldžiarūgštis melionas

Desertui paruošti reikės:

  • raukšlėtojo meliono
  • rūkytos paprikos miltelių
  • medaus

Gaminimas:

Grilyje keptas sūrio pyragas

„Nors dažniausiai sūrio pyragai nekepami, tačiau šis bus kitoks, mat jis kepamas ne bet kur, o ant kepimo grotelių. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtinga, tačiau taip tikrai nėra, o šiam desertui pagaminti prireiks vos 6 produktų“, – sako A. Poleninas.

Reikės:

  • pakelio bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos
  • 120 gramų kreminio sūrio
  • 50 gramų cukraus
  • citrinos žievelės
  • lašelio vanilės ekstrakto
  • mėgstamų trintų uogų ar uogienės

Gaminimas:

  1. Atitirpinus šaldytą tešlą ją supjaustykite dideliais kvadratais.
  2. Visus kitus ingredientus, išskyrus uogas ar uogienę, sutrinkite elektriniu plakikliu ar virtuviniu kombainu iki purios masės.
  3. Kreminio sūrio masę dėkite tešlos kvadratėlių centre, o ant viršaus – trintas mėgstamas uogas ar uogienę.
  4. Iš kvadrato padarykite trikampį, lenkdami tešlą iš kampo į priešingą kampą. Itin gerai užspauskite kraštelius, mat uždėjus pyragėlius ant grotelių sūris ims skystėti ir gali tekėti per kraštus.
  5. Kepkite pyragėlius ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių: iš vienos apie 5–7 minutes, o iš kitos – 4–5 minutes, ar kol tešla visiškai iškeps.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją