Velykų boba – tradicinis šios šventės kepinys, papuošiantis kiekvienos šeimos stalą. Tradiciškai manoma, kad kuo boba aukštesnė, tuo ji geresnė, o gerai iškepta boba turi pasižymėti purumu ir lengvumu. Pabrandinta ji dar skanesnė, todėl rekomenduojama ją iškepus palaikyti penkias dienas.

Velykų boba

Anot istorikų, Velykų bobos receptų galima aptikti dar XIX amžiaus šaltiniuose. Tačiau tikrieji receptai yra perduodami iš lūpų į lūpas: tikėtina, kad paklausę senelių apie šį pyragą, sulauktumėte ne tik recepto, bet ir naudingų patarimų bei kulinarinių paslapčių. Jei recepto nežinote, Delfi Maistas siūlo tris puikius Velykų bobos receptus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)