„Panašius apkepus kepa Balkanų šalyse. Neseniai mačiau, kaip viena močiutė kepa apkepą, tik jame kopūstai, cukinija, paprika – sutarkuojamos daržovės, tada viskas apjungiama kiaušiniais“, – pasakoja B. Nicholson.
Pirmiausia šį apkepą jai pagamino sesuo. Tiesa, iš pradžių Beata recepto atžvilgiu buvo skeptiška: „Tik kai paragavau, supratau, kad jis nuostabus – bulvinių plokštainių mylėtojams net atstoja kugelį. Be to, jam tinka ir šiek tiek „pagyvenusios“ cukinijos, ir šviežios.“
Cukinijų apkepas su sūriais (8 porcijos)
Reikės:
- 2 svogūnų
- geros saujos krapų ir laiškinių svogūnų
- 3–4 cukinijų (apie 1,5 kg)
- druskos, šviežiai maltų pipirų
- 100–150 g kepto varškės sūrio
- 100 g fetos ar brinzos
- 100 g čederio
- 5–6 kiaušinių
- 120 g speltų miltų
- aliejaus kepimo formai
Paruošimo būdas – laidos įraše.