„Viena iš mano silpnybių – skanus maistas, o virtuvėje atsiradau jau vaikystėje, nes mano mama daug gamindavo. Kadangi nėjau į darželį, būdavau namie su mama dažniausiai virtuvėje ir žaisdavau su puodais“, – pasakoja laidos svečias M. Nedzinskas.

Jis prisimena ir pagrindinius vaikystės desertus: archajišką desertą – vandeniu suvilgytą juodą duoną, apibarstytą cukrumi, ir žagarėlius.

„Mama kepdavo žagarėlius ypač žiemomis, jie nespėdavo dingti iš dubens. Taip pat yra įstrigęs vaizdinys: aš sergu, mes su mama dviese namie, guliu tėvų kambaryje, senos durys, o už tų durų mama daro žagarėlius. Per tą šviečiantį plyšį tarp durų ateidavo kvapas, sklido šviesa, girdėjosi dunksintys puodai – būdavo taip gera. Žagarėliai man, kaip vaikui, suteikė saugumo jausmą“, – mintimis dalijasi žinomas aktorius.

Žagarėliai

Reikės:

  • 3 trynių ir 1 kiaušinio
  • 100 g grietinės
  • 2 šaukštų cukraus
  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 2 šaukštų degtinės
  • 2 l aliejaus kepimui
  • cukraus pudros apibarstymui

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Beata Nicholson ir Martynas Nedzinskas