Tradicinė, ispaniška tortilija gaminama iš bulvių, kiaušinių ir dažniausiai svogūnų, bet šį kartą gaminau liesesnį tortilijos variantą – su brokoliais. Mano tortilija išėjo nelabai stora, kadangi kepiau gana didelėje (~24 cm skersmens) keptuvėje. Jei norite storesnės tortilijos – reikėtų kepti šiek tiek mažesnėje keptuvėje. Šiaip ar taip, nesvarbu, kokią keptuvę naudosite, tortilija išeis tikrai skani ir galbūt taps dažnu patiekalu ant jūsų stalo.
Reikės:
- 1 nedidelio brokolio (~400–450 g)
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 4 didelių kiaušinių
- druskos
- juodųjų pipirų
- alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Puode užverdame vandenį.
- Brokolį sulaužome į gabalėlius. Verdame užvirusiame vandenyje ~5–7 min, kol brokolis suminkštėja (nepervirkite, kad per daug nesuminkštėtų). Po to nupilame vandenį nuo brokolio ir paliekame atvėsti. Kai atvėsta, supjaustome plokščiais gabalėliais, tik nereikia per daug susmulkinti.
- Viename dubenyje suplakame kiaušinius su 0,5 arb. š. druskos.
- Svogūną nulupame, supjaustome didesniais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame svogūnus ir kepame, kol suminkštėja, tada sudedame brokolį ir kepame ~4 min. vis pamaišydami, pagardiname druska ir pipirais. Daržovių mišinį sudedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.
- Keptuvę išvalome, įpilame 2 valg. š. aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies, supilame tortilijos masę, išlyginame paviršių ir šonus. Kepame tortiliją ~5–6 min., kol apačia gražiai apskrunda, tada uždedame ant keptuvės didelę lėkštę arba plokščią dangtį ir atsargiai apverčiame. Dedame tortiliją atgal į keptuvę, išlyginame šonus ir kepame dar 5 min., kol apačia apskrunda. Tortiliją iš keptuvės atsargiai perkeliame ant lėkštės, supjaustome ir skanaujame!
Pastabos. Tortilija labai gardi ir šalta. Puikiai tinka kaip užkandis.