Tiramisu su Limoncello žele
Desertui reikės:
- Damų pirštelių sausainių
- 200 ml kavos
- Limoncello žele
- Maskarponės kremo
- Juodojo šokolado
Maskarponės kremui reikės:
- 5 kiaušinių trynių
- 160 g cukraus
- 500 g maskarponės kremo
- 5 kiaušinių baltymų
- 60 g vandens
- 6 vnt. (12 g) želatinos lakštų
Limoncello želė reikės:
- 320 g citrinų tyrės
- 6 g vaisių pektino
- 80 g cukraus
- 100 g Limoncello likerio
- 10 vnt. (20 g) želatinos lakštų
Gaminant Limoncello žele, pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti Limoncello likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiau sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.
Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti.
Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.
Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava. Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncello žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.
Skanaus!