Reikės:
1 puodelis = 220 ml

  • 2 puodelių kokosų drožlių
  • 1/2 puodelio kokosų miltų
  • 1/4 a. š. druskos
  • 1 puodelio kokosų pieno
  • 1/2 puodelio aviečių
  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus
  • 1/3 puodelio klevų sirupo
  • 1 a. š. burokėlių miltelių

Papuošimui:

  • 2 plytelės 70% juodojo šokolado
  • šaltyje džiovintų aviečių

Gaminimas:

  1. Visus ingredientus sudedame į puodą ir ant nedidelės ugnies viską maišydami iš lėto šildome. Bemaišydami susmulkiname avietes. Visiems ingredientams susimaišius, puodą nukeliame nuo ugnies ir leidžiame pravėsti.
  2. Į kepimo arba šaldyti skirtą formą patiesiame kepimo popierių, sukrečiame kokosų mišinį, išlyginame paviršių ir šaldome šaldiklyje apie 2 valandas.
  3. Supjaustome batonėlius norima forma. Individualius batonėlius apliejame ištirpintu juoduoju šokoladu, apibarstome smulkintomis šaltyje džiovintomis avietėmis ir burokėlių milteliais. Išdėliojame ant kepimo popieriaus palikdami tarpus tarp kiekvieno batonėlio ir palaikome šaldytuve pernakt arba tol, kol šokoladas sustings.
  4. Batonėlius laikome sandariose dėžutėse šaldytuve.

Pastabos. Burokėlių miltelius gavau sumalusi šaltyje džiovintus burokėlius. Avietes galima naudoti tiek šaldytas, tiek šviežias. Aš naudojau šviežias. Šiems batonėliams jos suteikia malonios rūgštelės ir rausvą spalvą. Burokėlių miltelius naudojau tam, kad gaučiau intensyvesnę spalvą.