Panakotos desertas

Reikės:

  • 6 g želatinos
  • 50 ml vandens
  • 250 ml kokosų pieno (24 proc. riebumo)
  • 1–2 šaukštų cukraus sirupo
  • 1–2 pasiflorų


Gaminimas:

1. Želatiną užpilkite vandeniu. Po 10–15 min. (jei želatina išbrinko) pakaitinkite tirpalą, kol želatina ištirps. Supilkite kokosų pieną 24 proc. riebumo, išmaišykite.

2. Įpilkite 1–2 šaukštus cukraus sirupo arba medaus. Išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.

3. Atvėsusį tirpalą supilkite į neaukštą formelę arba stiklinę ir sustingdykite.

4. Pasifloras paragaukite, jei trūksta saldumo – įlašinkite kelis lašus cukraus sirupo arba medaus. Išmaišykite. Pasifloros minkštimą uždėkite ant sustingusios panakotos.

Panakota pagal Alfą Ivanauską
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)