Šią dieną paminėjo ir DELFI kolektyvas, kur kiekvienas kepinio kąsnelis susilaukė paramos iš pyragų ragautojų.
Buvo iškepti 5 skirtingi pyragai:
- varškės, rududu ir bananų pyragas;
- sausaininis sūrio pyragas;
- moliūgų, šokolado ir druskos pyragas;
- Banoffee – bananų ir toffee nekeptas tortas;
- sloksniuotas tešlos pyragas su vištiena.
Spėjame, kad po šios saldžios dienos jau apsisaldinote gomurius, tad dalijamės nesaldaus pyrago receptu, kuris puikiai tiks ir vakarienei, ir sotiems pusryčiams.
Sloksniuotas tešlos pyragas su vištiena
- Vištienos krūtinėlių filė: 500 gramų
- šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos: 1 pakelio
- svogūnų: 2
- sviesto: 30 gramų
- kiaušinių: 3
- grietinėlės 13 proc.: 200 ml
- fermentinio sūrio: 75 gramų
- pusė paprikos
- keli pievagrybiai
- druskos ir pipirų pagal skonį
Iš pradžių išimkite tešlą ir palikite atšilti. Vištieną supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais (aš naudojau prieskonius vištienai ir karį) bei palikite marinuotis.
Tuomet svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su 20 gramų sviesto. Kai svogūnai įgaus aukso spalvą, sudėkite pievagrybius. Pasūdykite, pagardinkite žolelėmis ir maišydamos kaitinkite, kol iškeps pievagrybiai. Į pabaigą sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir pakepinkite dar keletą minučių (ar ilgiau, jei norite, kad paprika būtų minkštesnė). Palikite atvėsti.
Tada keptuvėje ištirpdykite likusį sviestą. Sudėkite vištieną ir kepkite nuolat maišydamos. Mėsa privalo iškepti, bet neperkepti.
Po to įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Tešla išklokite skardą, paliekant kraštus, ir dėkite vištieną sumaišytą su daržovėmis.
Kiaušinius išplakite su grietinėle ir sutarkuotu sūriu, pagardinkite druska bei pipirais. Supilkite plakinį ant daržovių ir vištienos. Ant paruošto pyrago galite dėti tešlos juosteles, užlenkite likusius kraštus.
Pašaukite kepti maždaug 30-35 minutėms, kol kiaušinių masė sustandėja, o tešla švelniai paruduoja.