Reikės:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 4 rozmarino šakelių
- 1 saliero stiebo
- 2 morkų
- 2 bulvių
- 1 l vištienos sultinio
- 1/2 a. š. druskos
- 1/2 a. š. maltų pipirų
- 400 g (skardinė) konservuotų pupelių
- 2 virtų vištienos krūtinėlių puselių (plėšytų)
- 2 saujų špinatų
- 1 v. š. smulkintų petražolių
- patiekimui: tarkuoto parmezano sūrio, rozmarinų šakelės, petražolių, duonos
Gaminimas:
- Puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir kepiname keletą minučių. Įspaudžiame česnaką, suberiame rozmarinų lapelius ir pakepiname dar porą minučių.
- Į puodą suberiame kubeliais pjaustytas morkas, bulves ir salierus. Viską užpilame vištienos sultiniu, įberiame druską su pipirais. Sriubai užvirus, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 20 minučių.
- Pupeles perplauname šaltu vandeniu ir suberiame į sriubą. Paverdame 3 minutes ir sudedame plėšytą vištieną. Pavirus porą minučių, įdedame smulkintus špinatus. Verdame apie minutę, tol kol špinatai suminkštės. Šiame žingsnyje paragaujame, ar netrūksta jokių prieskonių, ir jei trūksta – įberiame pagal skonį.
- Sriubą patiekiame dubenėliuose, užtarkuodami šiek tiek parmezano ir pagardindami prieskoninėmis žolelėmis.