Šiuos patiekalus garsūs šefai gamins TV3 laidoje „Gardu Gardu“, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.
Naminė pasta su šviežių pomidorų padažu
Reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
- 200 g šviežių vyšninių pomidoriukų
- 1 didesnės ančiuvio filė
- 1 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejaus kepimui
- tarkuoto parmezano sūrio
- šviežio baziliko lapelių
Gaminimas:
- Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvio filė, kol ji suirs.
- Tada sudėti per pusę supjaustytus pomidoriukus ir kepti, kol jie suminkštės. Su medine mentele paspausti, kad paleistų sultis. Padažą nukelti nuo ugnies.
- Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į jį supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą.
- Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis.
- Virti 2–3 min. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę padėti ant ugnies, suversti į ją pastą ir gerai išmaišyti.
- Patiekti apibarsčius parmezano sūriu ir šviežio baziliko lapeliais.
„Semifreddo“ ledai su šokoladiniu pyragu ir šviežiomis uogomis
Ledai:
- 250 g grietinėlės
- 120 g kiaušinių trynių masės (6 tryniai)
- 3 v. š. cukraus
- 2 a. š. vanilinės cukraus pudros
Pyragas:
- 80 g sviesto
- 180 g juodojo šokolado
- 150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
- 110 g miltų
- 250 g farino cukraus
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 100 g šaldytų aviečių
Papuošimas:
- šviežių uogų: šilauogių, aviečių, gervuogių
- šviežios mėtos lapelių
- žiupsnelis cukraus pudros
Gaminimas:
- Grietinėlę išplakti su cukrumi iki kreminės, bėgančios konsistencijos, neperplakti iki standumo. Trynius išplakti su vaniline cukraus pudra iki tokios pačios konsistencijos. Abu plakinius sujungti ir gerai išmaišyti. Išpilstyti į norimus indelius ir įdėti į šaldiklį 1,5 val.
- Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo ugnies ir suberti šokoladą. Gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps. Supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti.
- Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir farino cukrų. Tada suberti juos į šokolado masę ir gerai išmaišyti.
- Tešlą supilti į kepimo indą, įspausti šaldytas avietes ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- Ledų indelius įmerkti į karštą vandenį 20 sekundžių, kad galima būtų juos išimti ant lėkštės.
- Prie ledų serviruoti šokoladinį pyragą, papuošti šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!