Šį šeštadienį laidoje „Gardu Gardu“ žuvies mėgėjams ir visiems kitiems, kurie vis dar nedrįsta jos gaminti namuose, baimindamiesi, kad nesugebės išdoroti ar teisingai iškepti – virtuvės profesionalai nepagailės gausybės patarimų ir net pademonstruos keletą būdų, kaip lengvai išvalyti bei išfiliuoti žuvį.

Keptas vilkešeris su lešių garnyru

Reikės:

  • 2 vilkešerių
  • 1 svogūno
  • 1 žaliosios citrinos (laimo)
  • 250 g prancūziškų žaliųjų lęšių
  • 2 šakelių vyšninių pomidoriukų
  • 2 šakelių šviežių petražolių
  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio baltojo balzaminio acto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų


Vilkešerius, išskrosti, išvalyti ir gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Išpjaustyti 4 filė gabaliukus.

Puode užvirti 1 litrą vandens ir jame ištirpinti sultinio kubelį.

Svogūną ir žaliąją citriną supjaustyti pusžiedžiais.

Aukštesnėje keptuvėje įkaitinti porą šlakelių alyvuogių aliejaus ir jame apkepinti svogūnus. Tada suberti lęšius, nuolat maišyti ir pakepinti porą minučių ant aukštos kaitros.

Tada įpilti sultinio, kad apsemtų lęšius, sumažinti kaitrą ir palikti 10-15 minučių troškintis, kol lęšiai suminkštės. Jei drėgmė išgaruoja, įpilti dar sultinio. Išvirę lęšiai turi būti su trupučiu skysčio/padažo.

Pomidorų šakeles perkirpti per pusę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti druska bei pipirais. Apkepinti juos grilio keptuvėje.

Tada grilio keptuvėje apkepti vilkešerio filė gabaliukus iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Pradėti kepti nuo pusės su oda, o apvertus, ant odos uždėti po kelis pusžiedžius žaliosios citrinos.

Lėkštėje serviruoti lęšius, grilintus pomidoriukus, gausiai apibarstyti smulkiai sukapotais petražolių lapeliais ir ant viršaus uždėti iškepusią vilkešerio filė.

Skanaus!

Keptas vilkešeris su lešių garnyru
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)