4 porcijos
Vasarą, kai yra įvairių uogų, pats metas pasigaminti gardų anglišką vasarinį pudingą. Jį pasigaminsite greitai ir lengvai, o tada gardžiuositės vasaros skonių įvairove.
Jei neturite šviežių uogų, galite naudoti šaldytas, tik pirma jas atšildykite.
Produktai:
- 2 šaukštai vandens,
- 150 g cukraus pudros,
- 450 turimų uogų (nuplauti, susmulkinti, sumaišyti),
- 100–150 g baltos duonos (supjaustyti riekėmis, pluteles nupjauti),
- 2 stiklinės plaktos grietinėlės.
Kaip gaminti:
1. Suberkite cukraus pudrą į vandenį, užkaiskite. Kai užvirs, suberkite uogas, išskyrus braškes. Pakaitinkite uogas, tik ne per ilgai – jos turi suminkštėti, bet neprarasti formos. Paskui nukaiskite puodą ir palikite atvėsti.
2. Perpjaukite kiekvieną duonos riekę perpus, o kiekvieną pusę – į trikampius. Gabalėliai neturi būti identiški, jie bus jūsų pudingo pagrindas.
3. Išklokite pudingo indą maistine plėvele. Kiekvieną duonos trikampį pamirkykite į sultis nuo kaitintų uogų ir dėkite į indo dugną, paskui išdėliokite jas palei indo sieneles, kad nebūtų tarpų.
4. Tada į vidurį sudėkite pakaitintas uogas, taip pat ir braškes. Ant viršaus uždėkite sultyse mirkytų duonos trikampių. Patarimas – duonos trikampių per daug neprimirkykite, kad jie neprarastų formos, neišskystų, kita vertus, jie turi būtinai užtektinai sumirkyti.
5. Uždenkite indą ir prislėkite kokiu sunkiu daiktų – pvz., skardine pupelių. Įdėkite pudingą nakčiai į šaldytuvą.
6. Kitą dieną apverskite indą ant padėklo ar plokščios lėkštės, atsargiai iškrėskite pudingą. Patiekite su plakta grietinėle arba su ledais.