O imbierinius namelius galima pasigaminti ir namuose – tereikia žinoti porą gudrybių.

Jomis dalinasi Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris, kuris sako, kad imbierinio namelio gamyba gali tapti puikia pramoga visai šeimai. Visgi, jo paruošimas gali pareikalauti nemažai laiko ir kantrybės.

„Norint, kad namelio konstrukcija išliktų tvirta, reikia palaukti, kol jis visiškai sutings – apie 4–6 valandas ir tik tada imti dekoruoti. Vėliau, kai namelį baigsite puošti, neskubėkite jo iš karto valgyti, leiskite jam sutvirtėti ir pilnai išdžiūti“, – pasakoja T. Lauvray.

Patarimai, kaip pasigaminti tobulą imbierinį namelį

Pasiruoškite tešlą. Imbierinio namelio tešla gaminama taip pat, kaip ruošiami imbieriniai sausainiai. Dideliame dubenyje reikia sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, maltą imbierą, cinamoną ir maltus gvazdikėlius. Kitame dubenyje – suplakti kiaušinį, aliejų ir rudąjį cukrų. Galiausiai juos supilti į miltų mišinį ir išmaišyti.

Palaikykite ją šaldytuve. Prieš pradedant kočioti meduolinę tešlą, reikėtų palaikyti ją šaldytuve. Jei ir tada tešla plyšta, kočiokite tešlą tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių. Galiausiai dėkite į skardą ir iškepkite.

Pagaminkite glajų. Kol konstrukcijos dalys vėsta, paruoškite glajų. Į nedidelį indą suberkite cukrų, vandenį, kepimo miltelius ir kiaušinio baltymus. Viską gerai išplakite. Paruoštą masę tepkite ant namelio dalių, kurias glajus sulipdys.

Palaukite, kol atvės. Tiesa, imbierinius meduolius dekoruokite tik tada, kai jie būna visiškai atvėsę, kitu atveju, tešlai vėstant, nupiešti ornamentai gali pakeisti savo formą.

Dekoruokite. Jei norite klasikinio namelio, dekoravimui panaudokite likusį glajų ir šiek tiek cukraus pudros. Taip sukursite apsnigto namelio įvaizdį. Jeigu norite ryškesnio namelio, naudokite įvairių formų guminukus ir ryškiaspalvius saldainius.

T. Lauvray dalijasi greitai paruošiamu imbierinio namelio receptu, kurį pasigaminsite ir patys namuose.

Imbierinis namelis

Jums reikės:

250 g sviesto
200 g rudojo cukraus
7 v. š medaus
600 g miltų
2 v. š sodos
4 v. š malto imbiero

Dekoravimui:

200 g migdolų dribsnių
2 kiaušinių baltymų
500 g cukraus pudros
1 v. š citrinų rūgšties

Gaminimas:

* Nedideliame dubenyje ištirpinkite sviestą, rudąjį cukrų ir medų.

* Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, maltą imbierą ir įmaišykite sviesto mišinį, kad gautųsi standi tešla. Jei tešla ne visai sulipusi, įpilkite vandens. Gautą tešlą porą valandų palaikykite šaldytuve.

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite namelio dalis (langus, duris, grindis, stogo šlaitus). Formeles orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Iškepusias atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

* Į nedidelį dubenį įmuškite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį citrinų rūgšties. Gerai išplakite. Tuomet berkite cukraus pudrą ir maišykite.

* Glajumi sulipdykite namelio sienas. Pasinaudoję konditeriniu švirkštu dekoruokite namelį. Palikite per naktį, kad namelis ir dekoracijos išdžiūtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją