Kasmet pavasarį vykstančias Latvijos dienos, kaip jau įprasta, kviečia vilniečius ir kauniečius paragauti latviškų skonių pietaujant miesto kavinėse ir restoranuose, pilną jų sąrašą galite rasti atrasklatvija.lt.
Atidarymą vainikavo degustacinė Latvijos ir Lietuvos šefų vakarienė, kuri kvietė susirinkusius svečius paragauti, kaip dera lietuviški ir latviški skoniai, paruošti atsižvelgiant į moderniųjų šių šalių virtuvių tendencijas bei tradicijas.
„14Horses Uptown“ erdvėje vykusioje vakarienėje dalyvavo garsaus Rygos trijų virėjų restorano „Tam labam būs augt“ šefai Artūrs Trinkuns, Mārtinš Sirmais ir Konstantīns Jegorovs, o Lietuvos pusę palaikė ir mielai virtuve kartu su latviais dalijosi „14Horses“ braserijos vyriausiasis virėjas Martynas Žymantas.
Labiausiai susirinkusius lietuvius stebinęs dalykas įvyko tada, kai buvo paprašyta pakelti nešvarius įrankius, o tada į tas pačias nešvarias lėkštes buvo patiektas naujas patiekalas, ant nešvarios lėkštės uždedant naują lėkštę su patiekalu.