„Sukdama galvą, ką šioje laidoje gaminti, aš galvojau tik viena – kaip viską padaryti greičiau. Man maisto gamyba turi būti greita. Net ir tuos patiekalus, kuriuos reiktų gaminti kruopščiai, atsakingai pagal receptus, aš vis tiek sumakaluoju ir padarau daug greičiau. Ir kartais pavyksta!“ – juokdamasi receptą pristatė I. Valinskienė.

<em>Mamų virtuvė.</em> Ingos Valinskienės naminis befstrogenas

Anot jos, befstrogenas – puikus pasirinkimas dar ir dėl to, kad tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima pagaminti kad ir trims dienoms, jis nepraranda skonio.

Befstrogenas

Reikės:

500 g jautienos arba elnienos

4 v. š. miltų

2 v. š. aliejaus

2 v. š. sviesto

2 svogūnų

2 skiltelių česnako

3 v. š. pomidorų pastos

0,5 l sultinio

2 v. š. garstyčių

3 v. š. grietinės

50 ml pieno

šviežių petražolių

druskos

pipirų

garnyrui – bulvių košės

Gaminame:

  1. Mėsą supjaustome mažais pailgais gabaliukais.

  2. Užberiame miltų ir išmaišome taip, kad jie padengtų kiekvieną mėsos gabaliuką.

  3. Keptuvėje pakepiname svogūnus.

  4. Po truputį į keptuvę dedam kepti mėsą, pagardiname druska, pipirais.

  5. Gaminame padažą: atskirame puode įdedame gabalėlį sviesto, o kai jis patirpsta – įberiame miltų ir išmaišome. Įdedame sultinio kubelį, toliau maišome. Taip pat dedame pomidorų padažo ir garstyčių, grietinės. Kad padažas nesušoktų – maišome šluotele.

  6. Galiausiai į puodą sudedame iškepusią mėsą ir leidžiame šiek tiek pabūti, kol padažas sutirštės.

  7. Serviruojame šalia bulvių košės.

Skanaus!

Viso pokalbio su I. Valinskiene kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją