Ispanijoje zarangollo dažniausiai patiekiamas kaip užkandis (isp. tapa) prie alaus ar vyno. Šis patiekalas puikiai tinka ne tik vegetarams, mat jį labai lengvai galima pritaikyti ir veganams – paprasčiausiai gamyboje nenaudojant kiaušinių.
3 porcijoms reikės:
- 1 žalios nedidelės cukinijos
- 2 vidutinio dydžio bulvių
- 2 kiaušinių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
- saulėgrąžų aliejaus (bulvių kepimui)
- druskos
Gaminimas:
- Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
- Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome juostelėmis. Cukiniją susmulkiname plonais griežinėliais.
- Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos.
- Keptuvėje įkaitiname 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, cukiniją ir kepiname ant silpnos ugnies, kol svogūnas ir cukinija suminkštėja (~20 min.), pagardiname druska. Tada sudedame bulves, išmaišome, užpilame kiaušinių plakiniu ir lėtai maišome, kol kiaušinis iškepa. Jei reikia, papildomai įdedame druskos.
- Patiekiame su paskrudinto batono riekelėmis.
Skanaus!