Italijos virtuvė neįsivaizduojama be jūrų gėrybių – šviežios žuvies, moliuskų, midijų, krevečių, aštuonkojų ir daugybės kitų jūrų gyvių, kuriuos galima pamatyti užsukus į prie jūros įsikūrusius žuvies turgus. Šios vietos vertos dėmesio net ir tuo atveju, jei neketinate nieko pirkti – žuvies turguose nuo ankstyvo ryto verda gyvenimas ir kunkuliuoja įvairiausios emocijos. Jei į Italiją artimiausiu metu neplanuojate, jos skoniu galite pasimėgauti ir namuose, pasigaminę spagečių su jūrų gėrybėmis.

Ingredientai (4 asmenims):

  • 400 g spagečių arba stambių paccheri makaronų
  • 500 g šaldytų jūrų gėrybių
  • 50 g alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 g baltojo sauso vyno
  • 2 šaukšteliai susmulkintų petražolių lapelių
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

1. Atitirpinkite šaldytas jūrų gėrybes.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite plonomis riekelėmis pjaustytas česnako skilteles ir jas lengvai apkepinkite (jokiu būdu nesudeginkite).

3. Suberkite jūrų gėrybes, keptuvę uždenkite dangčiu ir kelias minutes palikite ant aukštos ugnies.

4. Sumažinkite ugnį, supilkite baltą vyną ir gerai išmaišykite. Kai jūrų gėrybės bus beveik iškepusios, suberkite ketvirčiais supjaustytus vyšninius pomidorus, pagardinkite pipirais ir druska, ir dar kartą išmaišykite.

5. Kol gaminate padažą, išvirkite spagečius: į katilą pripilkite šalto vandens, įberkite druskos ir palaukite, kol užvirs. Prisiminkite, kad kiekvienam 100 g makaronų rekomenduojama pilti 1 l vandens. Virkite tiek, kiek parašyta ant pakuotės. Nepamirškite maišyti ir pervirkite.

6. Išvirusius spagečius nukoškite, supilkite į keptuvę su padažu ir išmaišykite. Ant stalo patiekite karštus.

Maisto turgus Neapolyje

Patarimai:

  • Makaronus su jūrų gėrybėmis patariama valgyti iškart, saugoti šaldytuve galite ne ilgiau nei vieną dieną.
  • Patiekalas bus gerokai skanesnis, jei vietoj šaldytų jūrų gėrybių naudosite šviežias.
  • Kartu su šviežiais vyšniniais pomidorais į padažą galima įdėti ir šaukštelį pomidorų koncentrato – taip paįvairinsite patiekalo skonį.