Ingredientai:
1 didelė saldžioji bulvė
2 citrinžolės stiebeliai
2,5 cm imbiero gabalėlis
2 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus
150 ml daržovių sultinio
150 ml neriebaus kokosų pieno
6–8 žaliųjų citrinų lapeliai arba 1 žalioji citrina
1 didesnis aitrusis pipiras
4 lašišos filė gabalėliai po 150 g
sojų padažas (pagal skonį)
Paruošimo būdas
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
Nulupkite saldžiąją bulvę, supjaustykite ją griežinėliais. Išdėliokite juos užleisdami vienus ant kitų didelėje kepimo formoje.
Citrinžolę patraiškykite ir tada smulkiai supjaustykite minkštąją dalį. Nulupkite ir smulkiai sukapokite imbierą, česnaką ir aitrųjį pipirą.
Sumaišykite sezamų aliejų, sultinį, kokosų pieną ir du trečdalius citrinžolės, imbiero ir česnako kiekio. Masę supilkite ant bulvių, ant kurių prieš tai turėtumėte suberti žaliųjų citrinų lapelius arba išspausti sultis ir ant viršaus paskleisti žievelę. Pabarstykite aitriaisiais pipirais.
Kepkite 20–25 min. arba tol, kol bulvės iškeps. Likus 8–10 min. iki kepimo pabaigos ant bulvių sudėkite žuvies gabalėlius, o ant jų suberkite citrinžolės, imbiero ir česnako likučius.
Kai žuvis bus iškepusi, pašlakstykite ją sojų padažu, jei jį mėgstate. Rekomenduojama patiekalą tiekti su šparaginėmis pupelėmis ir žirniais.
Skanaus!