Nosį gniaužiantys vienas už kitą malonesni kvapai kviečia stabtelėti prie kiekvieno čia prekiaujančio. Ir kuo toliau, tuo sunkiau tampa suprasti, ko iš tiesų norėtum, nes pasirinkimas čia itin gausus, o apetitas po atviru dangumi – vis didesnis.
„Nerealu, kai lauke šilta ir turi galimybę valgyti lauke. Čia visi taip jaukiai susiburia vienoje vietoje, kad net nesinori skirstytis. Smagu, kai gali išlėkti iš biuro ir pasidaryti tokią nerealią pietų pertrauką mieste“, – kalbėjo dešrainį pietų metu valganti Agnė.
Tačiau prie lauko stalelio stabtelėjęs ir skrudintų bulvyčių laukiantis Algirdas stebėjosi maisto kainomis.
„Smagu tai smagu, bet ne taip jau ir pigu. Galiu sau leisti tik bulvyčių fri, kurios kainuoja 3 eurus. Nes litais pavertus, tai gaunasi 10 litų. Jei norėčiau nusipirkti šonkauliukų, jie čia kainuoja 9 eurus, tai čia būtų daugiau nei trisdešimt litų. Jūs įsivaizduojate!“, – stebėjosi vyras.
Turgaus erdvėje šurmuliavo skirtingo amžiaus piliečių. Gausiai susirinkęs stilingas jaunimas valgė iki soties, tėvai atvyko palepinti savo atžalas, o ką naujo siūlo miestas – susipažinti atėjo ir vyresnio amžiaus žmonės. Prie vieno langelio stoviniavo ir benamiai, bandę už turimus pinigus nusipirkti maisto. Juk maisto kvapai nosį kutena visiems.
„Open Kitchen“ meniu kainos:
- Kiaušininiai ar ryžiniai makaronai su kiauliena ar vištiena – 7 eurai
- Uzbekų šventinio ėrienos plovo didelė porcija – 7, o maža – 5 eurai
- Burgerio kaina – apie 5 eurus
- Šašlykai – 7 eurai
- Šonkauliai – 9 eurai
- Skrudintos bulvytės – 3 eurai
- Itališki makaronai – 6 eurai
- Springrolls'ai – 5 eurai
- Falafelių lėkštė – 6 eurai
- Bulvė + 3 pasirinkti įdarai – 4 eurai
- Štrudelis su naminiu padažu – 5 eurai
- Rankų darbo zefyras 1 vnt. – 1 euras
- Burbulinis vaflis kainuoja nuo 3,50 iki 4,50 euro
- Blynelių kainos priklauso nuo pasirinkto įdaro – nuo 2,50 iki 3,50 euro
- Graikiško salotos – 5 eurai
- Kirgizų gėrimo „Čalap“ viena stiklinė – 1,5 euro
- Natūralios obuolių sultys – 1,5 euro
- Pieno kokteilis – 2,50 euro
- Gira – 2 eurai