„Taupydama laiką aš išmokau gaminti greitus patiekalus. Jeigu užtrunku ilgiau nei pusvalandį, tai vadinasi, kad gaminu daugiau nei vieną patiekalą, – sakė juoko jogos trenerė. – Šį patiekalą galime vadinti tiesiog faršu su makaronais, arba tinginių lazanija. Išbandę suprasite, kaip skaniai ir maistingai galima pagaminti dar ir greitai.“
Reikės:
300 g smulkintos kiaulienos ir jautienos
1 svogūno
2–5 skiltelių česnako
1 poro
2 v. š. sviesto
500 g tikro pomidorų padažo
400 g tagliatelle makaronų arba lazanijos lakštų
druskos
pipirų
prieskonių
Gaminimas:
Ant ištirpinto sviesto iki gelsvumo pakepiname smulkintus svogūnus ir porus.
Įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame faršą ir toliau toje pačioje keptuvėje apkepame vis pamaišydami. Keptuvę uždengiame, paliekame toliau kepti.
Supilame pomidorų padažą. Pamaišome.
Dedam makaronų lizdus, užpilame vandens, uždengiame ir paliekame troškintis.
Lazaniją patiekiame pagardinę tarkuotu sūriu.
Skanaus!