„Taupydama laiką aš išmokau gaminti greitus patiekalus. Jeigu užtrunku ilgiau nei pusvalandį, tai vadinasi, kad gaminu daugiau nei vieną patiekalą, – sakė juoko jogos trenerė. – Šį patiekalą galime vadinti tiesiog faršu su makaronais, arba tinginių lazanija. Išbandę suprasite, kaip skaniai ir maistingai galima pagaminti dar ir greitai.“

Reikės:

300 g smulkintos kiaulienos ir jautienos

1 svogūno

2–5 skiltelių česnako

1 poro

2 v. š. sviesto

500 g tikro pomidorų padažo

400 g tagliatelle makaronų arba lazanijos lakštų

druskos

pipirų

prieskonių

Gaminimas:

  • Ant ištirpinto sviesto iki gelsvumo pakepiname smulkintus svogūnus ir porus.

  • Įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame faršą ir toliau toje pačioje keptuvėje apkepame vis pamaišydami. Keptuvę uždengiame, paliekame toliau kepti.

  • Supilame pomidorų padažą. Pamaišome.

  • Dedam makaronų lizdus, užpilame vandens, uždengiame ir paliekame troškintis.

  • Lazaniją patiekiame pagardinę tarkuotu sūriu.

Skanaus!