111
Kitas

Perlinių kruopų košė su grybais ir morkomis

Perlinių kruopų sriuba – ir soti, ir šildanti

Perlinių kruopą sriuba yra vėsesnio laikotarpio patiekalas, ji soti ir šildanti. Jei norite pasigaminti perlinių kruopų sriubos, patartina kruopas užsimerkti iš vakaro.

Reikės:
perlinių kruopų 1 stiklinė
vandens ar sultinio 2 l
svogūnas 1 vnt.
bulvės 3 vnt.
morka 1 vnt.
Druska pagal skonį
juodieji pipirai (žirniukais) keletas
Lauro lapai 2 vnt.
Petražolės žiupsnelis
grietinė (patiekimui)

Gaminimas:

1. Perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Prieš gaminant sriubą tą vandenį nupilkite ir kruopas perplaukite.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, diskeliais pjaustytas morkas.

3. Į puodą sudėkite daržoves, supilkite sultinį (jei neturite, tiks ir vanduo), suberkite perplautas perlines kruopas ir viską virkite apie 30-40 miučių, kol kruopos suminkštės.

4. Tada berkite kubeliais pjaustytas bulves, prieskonius ir dar pavirkite apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės.

5. Išvirtai sriubai leiskite porą minučių pastovėti ir tada patiekite. Jei norite, perlinių kruopą sriubą užbalinkite grietine ar natūraliu jogurtu.

Skanaus!

111
Kitas

Perlinių kruopų košė su grybais ir morkomis

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)