Tobuli desertai – akimirksniu
N. Juchnevič pasakoja, kad ruošiant desertus puodelyje nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei įmantrių ingredientų. Be to, tokius skanėstus gali paruošti kiekvienas, gaminti nemėgstantis ar tiesiog tam laiko nerandantis žmogus.
„Viskas, ką reikia padaryti, tai – sumaišyti nurodytus ingredientus, o visą procesą ypač palengvina tai, jog galima kepti tiesiog mikrobangų krosnelėje. Tereikia vos kelių minčių ir jau galite mėgautis kvapniu desertu puodelyje. Taip pat jį galite puošti turimomis uogomis ar vaisiais“, – sako N. Juchnevič.
Tokiam desertui gali būti naudojami kiekvienoje virtuvėje randami produktai: miltai, kiaušiniai, jogurtas. Nesunkiai galima rasti ir išrankiems valgytojams tinkamų variantų: gaminti desertus be glitimo ar gyvulinės kilmės produktų.
Rinkitės kokybiškus ir natūraliai saldžius ingredientus
„Ruošiant desertą geriausia naudoti kuo mažiau ingredientų ir kuo daugiau natūralaus cukraus vaisių, riešutų, saulėgrąžų, uogų. Tuomet nereiks sielotis dėl didelio skanėstų kaloringumo. Geriau pridėkite cinamono, migdolų ar kitokių kvapnių prieskonių, kurie ne tik suteiks nuostabų skonį, bet ir pakvepins namus, sukurs mažos šventės nuotaiką. Šia taisykle vadovaujamės ir gamindami mūsų parduotuvių asortimente esančius kepinius, kuriuose dominuoja natūralūs saldikliai ir aukštos kokybės ingredientai. Pastebime, kad tą ypač vertina pirkėjai, ieškantys sveikesnės sudėties gaminių, todėl konditerija – ne išimtis“, – mintimis dalijasi kepyklų vadovė.
Pasak N. Juchnevič, desertai puodelyje yra puikus sprendimas ir kruopščiai skaičiuojantiems kalorijas ar atidžiai besirūpinantiems savo mityba. Gaminimui naudojant natūralų jogurtą, vaisius, uogas ir įbėrus maistingomis medžiagomis patiekalą praturtinančių mėgstamų riešutų ar sėklų, desertą galima paversi ir skaniu, ir sveiku.
„Viskas, ko reikia tokiam desertui – akiai patrauklus indelis ir mėgavimasis akimirka. Vienam puodeliui reikia vos po vieną arbatinį šaukštelį ingredientų, kuriuos sumaišius rezultatas džiugins ne tik skoniu, bet ir estetika“, – sako kepyklų vadovė ir dalijasi gardžių desertų puodelyje receptais.