Maždaug 12 batonėlių reikės:
- 2 puodelių avižų dribsnių
- 1/2 puodelio moliūgų sėklų
- 1/4 puodelio linų sėklų
- 2 puodelių pūstų rudųjų ryžių
- 1/2 puodelio migdolų
- 1/4 puodelio maltų linų sėmenų
- 1/4 puodelio chia sėklų
- 1/2 puodelio auksinių razinų
- 1/4 puodelio džiovintų goji uogų
- 1/4 puodelio burnočio sėklų
- 1/2 plytelės juodojo šokolado
- 100 g kokosų aliejaus
- 150 g skysto medaus
- 1/4 a. š. druskos
- 1 a. š. cinamono
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
- Į kepimo skardą suberiame avižų dribsnius, moliūgų sėklas kartu su linų sėklomis ir viską kepame 10 minučių. Paskrudintus produktus paliekame atvėsti.
- Visus sausus produktus, išskyrus šokoladą ir prieskonius, suberiame į gilų dubenį, kartu suberiame ir paskrudintas avižas bei sėklas. Išmaišome.
- Puode ant silpnos ugnies ištirpiname kokosų aliejų ir įmaišome medų. Gavus vientisą masę paliekame atvėsti, o atvėsus įmaišome cinamoną ir druską. Užpilame sausus produktus ir išmaišome. Suberiame smulkintus šokolado gabaliukus.
- Gautą masę sukrečiame į kepimo popieriumi patiestą skardą, išlyginame paviršių ir stipriai paspaudžiame, kad viskas gerai suliptų.
- Dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad gerai sustingtų.
- Pjaustome labai aštriu peiliu.
Pastabos:
- Batonėliai gana trapūs ir lipnūs, tad siūlau individualiai įvynioti į maistinį popierių.
- Nors juos galima laikyti ir kambario temperatūroje, rekomenduočiau sandariai laikyti indeliuose šaldytuve. Taip jie bus tvirtesni, ir galiojimo laikas bus ilgesnis.
- Jeigu nerandate pūstų rudųjų ryžių arba nenorite jų naudoti, galite tiesiog dėti daugiau avižinių dribsnių, o pūstus ryžius praleisti.
Skanaus!