Maždaug 12 batonėlių reikės:

  • 2 puodelių avižų dribsnių
  • 1/2 puodelio moliūgų sėklų
  • 1/4 puodelio linų sėklų
  • 2 puodelių pūstų rudųjų ryžių
  • 1/2 puodelio migdolų
  • 1/4 puodelio maltų linų sėmenų
  • 1/4 puodelio chia sėklų
  • 1/2 puodelio auksinių razinų
  • 1/4 puodelio džiovintų goji uogų
  • 1/4 puodelio burnočio sėklų
  • 1/2 plytelės juodojo šokolado
  • 100 g kokosų aliejaus
  • 150 g skysto medaus
  • 1/4 a. š. druskos
  • 1 a. š. cinamono
Riešutų ir sėklų batonėliai

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
  2. Į kepimo skardą suberiame avižų dribsnius, moliūgų sėklas kartu su linų sėklomis ir viską kepame 10 minučių. Paskrudintus produktus paliekame atvėsti.
  3. Visus sausus produktus, išskyrus šokoladą ir prieskonius, suberiame į gilų dubenį, kartu suberiame ir paskrudintas avižas bei sėklas. Išmaišome.
  4. Puode ant silpnos ugnies ištirpiname kokosų aliejų ir įmaišome medų. Gavus vientisą masę paliekame atvėsti, o atvėsus įmaišome cinamoną ir druską. Užpilame sausus produktus ir išmaišome. Suberiame smulkintus šokolado gabaliukus.
  5. Gautą masę sukrečiame į kepimo popieriumi patiestą skardą, išlyginame paviršių ir stipriai paspaudžiame, kad viskas gerai suliptų.
  6. Dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad gerai sustingtų.
  7. Pjaustome labai aštriu peiliu.
Riešutų ir sėklų batonėliai

Pastabos:

  • Batonėliai gana trapūs ir lipnūs, tad siūlau individualiai įvynioti į maistinį popierių.
  • Nors juos galima laikyti ir kambario temperatūroje, rekomenduočiau sandariai laikyti indeliuose šaldytuve. Taip jie bus tvirtesni, ir galiojimo laikas bus ilgesnis.
  • Jeigu nerandate pūstų rudųjų ryžių arba nenorite jų naudoti, galite tiesiog dėti daugiau avižinių dribsnių, o pūstus ryžius praleisti.

Skanaus!